Franciscusgenootschap.nl

Franciscusgenootschap Activiteiten

Inzake de maatschappelijke doeleinden/projecten m.b.t. de toekomst van onze samenleving zal het genootschap ook activiteiten organiseren om kansen te creëren voor bijvoorbeeld  kansloze jongeren en meer zorg voor bejaarden zodat mensen gezelliger hun dagen kunnen doorbrengen.

Dit zijn projecten/doelen waar het genootschap zich onder anderen ook mee bezig zal houden. Al het goede in het leven die het prettiger en aangenamer maken voor de MENS. Dat is waar dit genootschap voor staat! Goed doen moet ook een goed gevoel  achterlaten.

 Daarom organiseren wij bij het Franciscusgenootschap diverse evenementen..Bijv. Borrelen voor het goede doel, lekker dineren en gezellige  leerzame excursies.

 

 

Voor het ondersteunen van mensen die regelmatig weinig of niets te eten hebben, heeft het Franciscusgenootschap een Maaltijdbank in het leven geroepen. Bij de Maaltijdbank van het Franciscusgenootschap  streven wij ernaar om een ieder die in nood verkeren, minimaal drie maal per week kosteloos een maaltijd aan te bieden.

 

Leuke dingen

Daarnaast organiseren wij ook andere activiteiten, waarbij wij een leuke avond of middag willen bieden aan de aanwezigen. Wij geven algemeen maatschappelijke  informatie over diverse andere onderwerpen zoals.: Gezondheid en beweging, budget beheer, en scholing. Alles om de mensen te leren zichzelf te helpen. Ook het feit dat het niet verkeerd is om een ander bij te staan op zijn tijd.